Bierglazen per type bier

      Reacties uitgeschakeld voor Bierglazen per type bier

De laatste jaren zijn er heel wat nieuwe soorten en smaken bier bijgekomen. Speciaal bieren staan hoog op het verlanglijstje en worden graag uitgeprobeerd door liefhebbers. Het is alleen wel belangrijk dat het juiste glas erbij past. Net als bij wijn heeft een biertje een lang proces doorlopen om een bepaalde smaak te krijgen. In het glas moeten die smaken zo uitkomen zoals de bierbrouwer het bedoelt heeft. Alleen het glas kan ervoor zorgen dat er een verkeerde balans ontstaat. Ineens proef je bijvoorbeeld een extra kruidige smaak terwijl de bierbrouwer een zoete smaak had beloofd. De kans is groot dat het foutje in verkeerde bierglazen zit.

bierglas

Gadget bierglazen

Naast mooie bierglazen die goed zijn voor de ontwikkeling van je biertje zijn er ook echte gadget glazen. Dit zijn gewoon glazen die leuk zijn om aan je vrienden te laten zien. Ze dragen niet perse bij aan de smaakontwikkeling, maar zijn wel leuk om te zien. De laatste jaren zijn er steeds meer van dit soort gadget glazen verschenen. Het is natuurlijk hartstikke leuk om ze in huis te hebben of cadeau te geven aan je vrienden. Je hebt zo een gadget om iets leuks mee te doen.

Bierglazen als cadeau geven

Is jouw vriend(in) een echte bierliefhebber? Een kratje bier is natuurlijk een beetje afgezaagd om als cadeau te geven. Het is misschien veel leuker om ze iets bij te brengen over hun favoriete drank. Met bierproefglas kan je een eigen proeverij gaan organiseren. Maak aantekeningen en proef gewoon de lekkerste streekbieren. Je kan natuurlijk ook een glas kopen van het favoriete type bier van je vriend(in). Bijvoorbeeld van een speciaalbier of bokbier. Je hebt zo altijd het perfecte glas bij je type bier.

Hoeveel invloed heeft de vorm van het glas op je bier?

Er zijn genoeg mannen die hun biertje alleen uit een flesje drinken. Ze hebben geen zin om een glas te pakken of om de afwas te doen. Maar eigenlijk is het voor de ontwikkeling van de bier helemaal niet handig om geen bierglazen te gebruiken. Er komt geen zuurstof bij en dit is toch wel essentieel voor de smaak. Bij het proeven van bier gebruik je ook je neus. Het is niet zo vreemd dat de bovenkant daarom zo breed is van de meeste glazen. Je kan zo goed de aroma’s in je opnemen en de bier kan zich ontwikkelen met de hulp van zuurstof. De vorm van het glas heeft dus zeker weten wel invloed. We drinken niet voor niets bokbier uit een groot rond glas.