Aandachtspunten bij het kopen van een tweedehands boot

      Reacties uitgeschakeld voor Aandachtspunten bij het kopen van een tweedehands boot

Heb je altijd al een boot willen kopen en heb je na een aantal jaar sparen eindelijk het geld om de boot te kunnen kopen? Het kopen van een boot is wel iets waar een weloverwogen beslissing bij genomen moet worden. Hiervoor kun je starten door de boot occasions bij Zijlmans te bekijken en daarnaast geven we een aantal tips voor het kopen van een tweedehands boot.

Wat zoek je precies in een boot

Voordat je een boot gaat kopen is het belangrijk precies op een rijtje te krijgen wat je zoekt in een boot. Waar wil je gaan varen op zee of in een meer? Een boot die gemaakt is voor zee kan namelijk niet meer worden gevaren in een meer of een kanaal. Hoe moet het interieur van de boot eruit komen te zien. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om een boot te zoeken die daadwerkelijk binnen het beschikbare budget valt. Je bent namelijk niet klaar met alleen het kopen van een boot, daarnaast komen ook nog zaken als de verzekering, ligplaats en winterstalling kijken bij het eigenaarschap van een boot.

Bezichtigen van een boot

Bij het kopen van een boot is het belangrijk om een of meerdere bezichtigingen in te plannen. De foto’s van de boot op de advertentie zijn natuurlijk altijd gemaakt om de boot er zo goed mogelijk uit te laten zien. Dit moet je altijd zelf nog even van dichterbij bekijken. Dit kun je wellicht ook testen gedurende een proefvaart. Bekijk daarnaast alle kastjes, banken en andere technische onderdelen zodat je niet voor verrassingen komt te staan na het kopen van de boot.

Het afronden van de koop

Denk je de ideale boot gevonden te hebben? Dan rest je alleen nog een bod uit te brengen en verder te onderhandelen. Voor het uitbrengen van een bod kun je ook overleggen met de jachtmakelaar of het een realistisch bod is en slagingskans heeft. Als de verkopende partij eenmaal akkoord is kan alles worden vastgelegd in de koopovereenkomst en worden ondertekend.