Waar let je op bij het kopen van een boot?

      Reacties uitgeschakeld voor Waar let je op bij het kopen van een boot?

Ben je niet meer tevreden over je huidige boot en wil je op zoek gaan naar een nieuwe boot? Waar moet je dan tegenwoordig zoal op letten bij het kopen van een boot? Jachtmakelaardij Kappers geeft je een aantal tips.

Oriënteren voor een nieuwe boot

Dat je op zoek gaat naar een nieuwe boot heeft natuurlijk een reden. Bij het kopen van de nieuwe boot is het daarom ook belangrijk dat je precies weet waarom je niet meer tevreden bent over je huidige boot. Die punten moet je meenemen in je zoektocht naar de nieuwe boot. De oriëntatie kun je op meerdere manieren doen. Zo kun je online op zoek gaan bij yachtfocus of de lokale jachtmakelaar, maar je kunt er ook voor kiezen naar de verkoophaven te gaan.

Bezichtiging en controle van de boot

Denk je eindelijk de boot gevonden te hebben die aan je huidige eisen voldoet? Dan kun je deze boot gaan bezichtigen. Neem contact op met de eigenaar of jachtmakelaar die de verkoop van deze boot verzorgd. Bij de bezichtiging is het belangrijk om de boot te controleren. Wellicht zijn er op het eerst oog geen technische mankementen, dan is het alsnog belangrijk de boot van A tot Z te controleren. Heb je niet voldoende kennis? Neem dan iemand mee die het nodige over de boot kan vertellen.

Kosten van de boot

Heb je jouw droomboot kunnen vinden? Dan is het belangrijk om het kostenplaatje rond te maken. Dit begint uiteraard met de aanschafwaarde van de boot. Dit is echter nog niet het gehele plaatje. Daarnaast krijg je ook nog eens kosten die elk jaar terugkomen. Denk hierbij aan de ligplaats en de winterstalling, maar ook de verzekering. Als het totaalplaatje te betalen is dan hoef je alleen nog maar de handtekening onder het koopcontract te zetten. Let wel op dat je alles schriftelijk vastlegt, dit kan in de toekomst zowel voor jouzelf als de verkopende partij behoorlijk wat discussies voorkomen. Daarnaast is het ook verstandig om ontbindende voorwaarden in het contract op te nemen.