Shoppen met je vakantiegeld

      Reacties uitgeschakeld voor Shoppen met je vakantiegeld

Het wordt langzaam maar zeker weer prachtig weer en de vakantiekriebels komen langzaam weer naar boven. Over een maandje komt het vakantiegeld alweer binnen en dan kunnen we er weer even flink tegenaan shoppen. Veel mensen kunnen het dan ook niet laten om alvast even een kleine vakantieaankoop te doen. Ik wil je graag een aantal tips geven om je vakantiegeld zo nuttig mogelijk te besteden.

Koop geen rommel

Als echte Nederlander willen we alles natuurlijk zo goedkoop mogelijk. Bij veel artikelen is dit geen probleem, maar bij sommigen wel. Stel jezelf altijd de vraag: Als dit kapot gaat ben ik dan veel geld kwijt? Is het antwoord ja, dan is het een verstandige keuze om iets meer te betalen en te gaan voor kwaliteit. Een goed voorbeeld hiervan is het kopen van dakdragers en dakkoffers. Het is bij deze artikelen heel belangrijk dat je kwaliteit koopt. Je moet er echt niet aan denken dat je onderweg naar Spanje je dakkoffer verliest en je jouw kleren van de autobaan moet gaan plukken.

Shoppen als je niet op vakantie gaat

Als je niet op vakantie gaat dan krijg je toch vakantiegeld. Dit is natuurlijk mooi, want je hebt nu mooi wat extra inkomsten om te besteden waar je normaal misschien wel best lang voor moet sparen. Het doet mensen meestal goed om dit geld uit te geven waar je voor langere tijd wat een hebt. Als je bijvoorbeeld een paar keer uit eten gaat dan is het geld op en zie er niks meer van terug. Dat zou natuurlijk zonde zijn, want je hebt hier het hele jaar hard voor gewerkt. Ik geef je graag een voorbeeld. Een buurman wil al heel lang een waterontharder kopen, maar hij heeft het geld er niet voor over. Hij is bekend met de voordelen van een waterontharder en ziet het dus echt zitten. Zijn vrouw is niet meer elke week druk met de douche ontkalken en hij hoeft na het wassen van zijn auto de zeemlap niet meer te pakken. Een waterontharder is een eenmalige grote uitgave, maar levert minimaal 20 jaar plezier op. Een waterontharder zou dus een goede “vakantiegeld investering” zijn.